Deelnemers 2019

Update 21-05-2019 13:40

Schiller Theater Place Royale organiseert op woensdag 5 juni, vrijdag 7 juni en zaterdag 8 juni de 13é editie van het Utrechts Cabaret Festival- 2019. Dit Cabaret Festval vormt één van de hoogtepunten van het culturele seizoen in de stad Utrecht. Door een deskundige commissie zijn tien cabaretiers geselecteerd uit de ruim twintig aanmeldingen.

Een deskundige vakjury zal tijdens deze GRAND FINALE (zaterdag 8 juni) een keuze maken wie de winnaar van dit prestigieuze Utrechts Festival is. Het publiek gaat bepalen wie de publieksprijs krijgt terwijl door het Stichtingsbestuur van het theater een persoonlijkheid prijs ter beschikking wordt gesteld.

Het Utrechts Cabaret Festival vindt plaats in het historische Rijksmonument van het Schiller Theater, Minrebroederstraat 11 te Utrecht, in het hart van de Domstad en biedt plaats aan 132 personen.

            

Woensdag 5 Juni 20:30Vrijdag 7 juni 20:30
Tim Kroezen,
Han en Grietje (B)
Dylan Berkeveld
Jeroen Bloemhoff
Leander Van Doorn. (B)
Ivo van der Ham
Maurits Koster
Dave Felida
Roosje Pertz (B)
Davey Turnhout.

Zaterdag 8 juni Grand Finale.

Tim Kroezen
Het 13e cabaratfestival trapt af met de Utrechter Tim en zijn show Trotse Sukkel. In Trotse Sukkel vertelt Tim over hoe Trots hem en de wereld in zijn greep heeft: Over mediatie, skischoenen, klimaathooligans en andere absurde onderwerpen.

fotograaf Annelies Vanhove

Han en Grietje
Wij vormen een duo bestaande uit Han Coucke ( 1975) en Griet Dobbelaere ( 1979) onder de naam ‘ Han en Grietje’ . Een jaar geleden zijn we begonnen met ons duo en we hebben er al een aantal gesmaakte optredens opzitten in Vlaanderen. Wij studeerden samen aan het theater conservatorium te Gent en na onze studies hebben we beide een andere weg gekozen. Griet ging werken in het klassieke theater en Han ging aan de slag als stand up comedian en comedy regisseur. Vorig jaar beslisten we om samen een cabaret duo te beginnen. Het is onze bedoeling om met deze voorstelling uit onze comfort zone te treden. Han die op zoek gaat om zijn harde en emotieloze comedy bolster te verlaten en Griet die zich voor het eerst in het vrije en subsidieloze circuit beweegt.

Dylan Berkeveld
In 2018 is Dylan gestopt met de opleiding theatermaken aan theaterschool De Trap om zich volledig te richten op Cabaret. In juni 2018 hield hij zijn eerste try-out van de voorstelling “Aan het leven” en twee maanden later stond hij met een deel van dit programma in de voorronde van Cameretten.

Momenteel is hij bezig de voorstelling verder te ontwikkelen, materiaal uit te proberen en in 2019 met de voorstelling in première te gaan.Jeroen Bloemhof
Jeroen is een Rotterdammer in hart & nieren, ook al woont hij tegenwoordig in Schiedam. Jeroen haalt het meeste van zijn inspiratie uit dagelijkse problemen & observaties. Dit gaat gecombineerd met een rijke fantasie, wat resulteerd in unieke verhalen waar je nooit weet waar het naartoe gaat. En dit allemaal om het publiek te vermaken. Wat een topgozer!

Leander Van Doorn
Geboren in het Belgische Herentals, volgt hij momenteel de lerarenopleiding. Tijdens zijn studie spookte het idee om stand-up te gaan doen. Vorige maand heeft hij zijn eerste sprong gewaagd, het commentaar van het publiek en de comedians was behoorlijk positief. Op termijn hoopt Jeroen zich professioneel bezig te kunnen houden met comedy. Op het 13e cabaretfestival wil hij zich bewijzen en zal het beste van zichzelf geven.Ivo van der Ham
Als geluidstechnicus is het podium mij niet vreemd. op het 13e cabaretfestival zal ik voor het eerst een humoristische speech ten gehore brengen. Of dit de start is van een nieuwe carrière? We zullen het zien.
Maurits Koster
In 2009 maakte ik een carriere switch en begon aan een nieuw avontuur. Van 2009 tot 2015 studeerde ik aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Mijn afstudeervoorstelling ging over speeches.  Nu speel ik in het theater en bij bedrijfsgelegenheden mijn nieuwe cabaretvoorstelling: Demonen. Over de angst om niet gezien te worden. Dit doe ik samen met pianist Arend Jan Schimmel.

Dave Felida
Dave is een zeldzaam beest. Een bonkige mutant, tegelijk uit de prehistorie en de toekomst. Zijn persoonlijkheid een combinatie van onschuld en perversie, zijn repertoire een huwelijk van vuigheid en vrolijkheid. Terwijl hij zijn schaamte blootgeeft geniet hij van uw afschuw. Hij vertelt graag over wat er te zien valt op de plekken waar men liever niet kijkt. Want niet alles dat goud is glittert. Immers, al het lelijks is mooi als je het van de andere kant bekijkt. Of zoals Dave het zelf uitdrukt: “Ik heb liever bloed in m’n poep dan poep in m’n bloed”.

Roosje Pertz
Roosje is ambtenaar en stand-upcomedian. Uit Leuven. Ze zegt luidop wat u stilletjes denkt. Ze maakt mopjes over taal, eten en andere fenomenen uit de middenklasse. Goedgezind en flink, maar niet té braaf. Een twist in uw hoofd, dat mag u verwachten van deze dertiger.

Davey Turnhout
Opgegroeid in de buurt van Leiden, is hij tegenwoordig een import-Amsterdammer. Hij haalt inspiratie uit zijn dagelijkse leven en ervaringen. Met zijn jongensachtige voorkomen en relaxte uitstraling zou je bijna vergeten dat hij iemand is met een zwart gevoel voor humor. Zijn grappen zijn soms hard, maar wel altijd gebracht met heel veel liefde. Hij is onlangs dertig geworden,begrijpt weinig van zichzelf of de wereld om hem heen en hij is de laatste paar jaar ‘s avonds vaker op het podium te vinden dan bij zijn vriendin thuis. (Wat zijn vriendin overigens absoluut niet erg lijkt te vinden.)