11 cabaretiers door naar de Halve Finale van het 12e Utrechts Cabaret Festival 2018

Het Schiller Theater Place Royale organiseert van 7 t/m 9 juni 2018 de 12e editie van het Utrechts Cabaret Festival 2018. Dit Cabaret Festival vormt één van de hoogtepunten van het culturele seizoen in de stad Utrecht. Door een deskundige voorbereidingscommissie zijn elf beginnende en/ of ervaren cabaretiers, die zich hadden ingeschreven voor de voorronden, voor de twee halve finaleronden geselecteerd.

donderdag 7 juni 1e halve finale

vrijdag 8 juni 2e halve finale

Een deskundige vakjury zal tijdens deze GRAND FINALE (zaterdag 9 juni) een keuze maken wie de winnaar van dit prestigieuze Utrechts Festival is. Het publiek gaat bepalen wie de publieksprijs krijgt terwijl door het Stichtingsbestuur van het theater een persoonlijkheid prijs ter beschikking wordt gesteld.

Oscar Smit

sluit venster

Stand-up comedy

"Met zijn rake observaties en scherpe grappen weet Oscar Smit als geen ander het publiek aan het lachen te maken. Een innemende podiumpersoonlijkheid die het publiek niet alleen vermaakt, maar ook ontroert. Kortom: een theatertalent dat je moet zien!" - Dotan

Oscar Smit is een Utrechts stand-up comedian. Hij stond in de halve finales van zowel het ASCF en GZCF en is huisverteller bij Echt Gebeurd in Toomler.

Ralph Sigmond

sluit venster

Maakt er wat van

Een man is al een halve eeuw op de planeet aarde. Hoe kijkt hij naar zijn leven? Hoe kijkt hij naar zichzelf? Heeft hij nog dromen en verlangens? Hoe gaat hij met zijn leven om nu de vergankelijkheid hem steeds hardnekkiger op de hielen zit?

Over de performer

Ralph Sigmond (1967) kwam in 1990 naar Utrecht om er Nederlands te gaan studeren en is sindsdien in deze stad blijven wonen. Midden jaren 90 was hij stand up comedian bij Comedytrain van Raoul Heertje. Begin 2000 speelde hij bij Toneelgroep Amsterdam in het stuk Jeanne d´Arc van de Slachthuizen van Berthold Brecht. Samen met het damesduo De Bloeiende Maagden en negen leerlingen van de toneelschool en de HKU toerde hij in 2004 door heel Nederland met de controversiële voorstelling I.N.R.I. Na de finalistentournee van het Leids Cabaretfestival in 2006 en twee seizoenen bij cabaretgroep De Kip werd het wat het stiller rondom Ralph. Maar in 2018 staat hij op het toneel van het Schillertheater: eerlijker, vrolijker en grappiger dan ooit.

Rogier Kahlmann

sluit venster

Pose

Na een kort standup-avontuur kwam Rogier Kahlmann al snel met zijn eerste echte theatervoorstelling ‘Pose’. Te snel dus, zou je denken. Het is was echter toch gelukt om volwassen comedy te maken. ‘Pose’ was een voorstelling die de toeschouwer niet alleen deed lachen, maar hem ook aan het denken zette. Geen standup meer dus, maar heus cabaret. Om die overgang compleet te maken werd er zelfs zo’n vervelend Nederlandstalig liedje bij gezongen.

Over 'De struggel is riel'

In zijn tweede show ‘De struggel is riel’ probeert Rogier zichzelf definitief te positioneren als een cabaretier en geen (standup) comedian, ook al snapt hij verschil nog steeds niet helemaal. Of het gelukt is om nu high-culture te zijn weet hij dus niet. Er in ieder geval een extra liedje bij gedaan en de suggestie van een boodschap lijkt erin te zitten. Of het nu echt cabaret is en wat echt cabaret eigenlijk is, daarover tast hij nog in het duister. Maar dat de worsteling echt is, dat staat vast.

website: rogierkahlmann.com

Frédérique Arnold

sluit venster

Melkpak

‘Sta je in de koeling en moet je maar hopen dat je wordt uitgekozen’. In Melkpak onderzoekt Frédérique Arnold via gesproken woord en liedjes waarom ze zich soms een melkpak voelt. Een solo over er klaar voor zijn, over millenials en over fijnproevers.

Frédérique won in februari dit jaar Puck’s Talent Cabaret in Arnhem en stond onder andere in de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Na een studie Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam volgde ze een deeltijdopleiding aan de Koningstheaterakademie in ’s-Hertogenbosch. Sinds december 2016 is zij te boeken voor huiskameroptredens via HKtheater.

website: frederiquearnold.nl

Foto: Rob van der Voort

Bader El Khalfi

sluit venster

Bader El Khalfi

Bader El Khalfi is een Nederlandse Marokkaan of Marokkaanse Nederlander, wie het weet mag het zeggen. Want zelf heeft hij geen idee. Gewapend met een brede lach, een twinkel in zijn ogen en zelfspot neemt hij iedereen mee in zijn heerlijke wereld barstensvol tegenstrijdigheden.

Thomas van der Hulst

sluit venster

Thomas van der Hulst

De humor van Thomas van der Hulst laat zich het best beschrijven als: Moeilijk uit te leggen. Deze boomlange grappenmaker laat het publiek altijd enorm lachen.

Bodine Jeske

sluit venster

Maar, wat als alles lukt!?

Een cabaretvoorstelling van relatiecrisis tot technische dienst, van Nederland tot België. Maar, is dat allemaal wel zo leuk, als alles lukt?

Credits:
Tekst, muziek, spel: Bodine Jeske
Techniek: John Hellenberg
Geschikt vanaf 12+

website: facebook.com/BodineJeske

Rima Kawuwung

sluit venster

Psycho analyse van Madeleine Freud

Onbezorgd, gezellig cabaret van een jong, Indonesisch talent in een oud lichaam. Ik zing liedjes en doe sketches over mijn integratie in Nederland, de verschillen tussen Nederland en Indonesie en herinneringen aan Indonesie. Mijn volledige programma gaat over het waarmaken van mijn droom. Ik wilde altijd al op het podium, maar dat is eerder nooit gelukt. Niet in Indonesie en niet met mijn eerste Nederlandse man. Nu, op 52-jarige leeftijd, lukt het langzaam maar zeker.

Ik ben Rima Kawuwung, geboren en gestopt met groeien in Indonesie. De laatste jaren ben ik steeds verder gegroeid met mijn stand-up en cabaret. Ik heb ondertussen een avondvullende show die ik een aantal keer heb gedaan (o.a. Betty Asfalt Complex 2016). Ik heb met meerdere wedstrijden meegedaan (Griffioen-Zuidplein 2018, Gongshow 2017, Schagen 2015, Comedyhuis Comedy Competitie 2015, Cabaretteket 2015) waarbij ik de halve finale of finale heb bereikt. Ook ben ik een aantal keer op TV geweest (Happy Hour 2017 – gewonnen, De Vreemde Eend 2016).

website: rimaprima.nl

Midge Hazewinkel

sluit venster

De Leegte van het Koelkastdeurtje

Het studentenleven; Midge weet er inmiddels alles van. Na 7 jaar lang van het studentenleven te hebben genoten wordt het voor Midge nu zo langzaamaan toch tijd om de "De grote boze mensenwereld" in te gaan. Hoe gaat dit hem af?

website: midgehazewinkel.nl

Raoel Fatehmahomed

sluit venster

Samen staan we sterker dan één

De voorstelling gaat over de mensen, gebeurtenissen en elementen die Raoel al door het leven sterker hebben gemaakt en hem gevormd hebben tot de persoon die hij vandaag de dag is geworden.

Raoel Fatehmahomed is geboren op 13 mei 1994 in Rotterdam. Hij heeft altijd waardering gehad voor de lach en is in 2013 begonnen als comedian. Hij heeft de afspraak gemaakt indien hij mensen kon laten lachen op open podia om door te gaan met het vak. Het grote hoogtepunt heeft hij mogen ervaren op het International Comedy Festival Rotterdam in 2015, waar hij als talent gepresenteerd is voor het publiek. Inmiddels heeft hij een eigen comedyconcept genaamd Comedy Lounge in het Laaktheater in Den Haag, heeft hij in 2017 SBS 6 Happy Hour van Roue Verveer gewonnen en speelt hij in de welbekende theaters zijn dubbelshow met collega en vriend Mo El Khamssi. Binnenkort is hij ook even te zien in de bioscoopfilm Bon Bini Holland 2.

Netniks (Gijs Deckers en Mirek Walton)

sluit venster

Netniks

Netniks. Twee neven die vroegen samen Risk speelden en op hun fietsjes raceten staan nu op het podium als cabaretduo Netniks. Mirek Walton en Gijs Deckers traden al samen op toen ze 6 waren en gaan daar vrolijk mee door met liedjes van toen (en nu). Samen praten en zingen ze over drukte, hooggevoeligheid, familie en mensen blij maken.

website: netniks.nu